warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Virtual Reality Bootcamp

Kodluyoruz Akademi

İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Stajyer

Pozisyon Seviyesi

Stajyer

Departman

Bilgi İşlem

Bilgi İşlem

Başvuru Sayısı

79 başvuru

Çalışma Şekli

Stajyer

Pozisyon Seviyesi

Stajyer

Başvuru Sayısı

79 başvuru

Departman

Bilgi İşlem

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Kodluyoruz Derneği, Türkiye’de teknoloji okuryazarlığını arttırmayı ve bilişim alanında giderek artması öngörülen istihdam açığına çözüm olacak yetenek havuzunu geliştirmeyi hedefleyen bir sivil toplum örgütüdür.
İlköğretim, lise, üniversite öğrencileri ile üniversite sonrası iş bulma sürecindeki gençlere teknoloji okuryazarlığı ve kodlama alanında çeşitli eğitimler vermektedir. Üniversite öğrencisi ve yeni mezunu gençlere iş birliği yaptığı organizasyonlar ve sektörel topluluklar vasıtasıyla stajlar sağlayarak gençlerin iş hayatına geçişlerine destek olmak üzere çalışmaktadır.

Kodluyoruz Akademi, bir Kodluyoruz Derneği projesidir. Kodluyoruz Akademi, ücretsiz bootcamp’ler sunarak gençlere kariyer yolculuğunda destek olmak ve sektöre uygun yetenek havuzunu oluşturmayı hedefler.

Kodluyoruz Akademi’nin ”Virtual Reality” (Sanal Gerçeklik) bootcamp’i 7 Temmuz’da başlıyor!

Temmuz ayında başlayacak 6 haftalık bootcamp’te 30 katılımcıya ücretsiz ”Virtual Reality” eğitimi verilecek.
 
1. Giriş seviyesinde Unity ve C#
2. Unity: Genel arayüz bilgisi, çalışma prensipleri (3 Boyutlu Düzlemde Objeler ile Çalışabilme, GameObjects, Components gibi giriş seviyesi konuları)
3. C#: Syntaxation, Genel Mantık İşleyişi ve C# ile Unity nin beraber temel seviyede çalışma prensipleri
 
Bunun dışında adayların, CS eğitimi alan kişilerin bilmesi beklenen 
1. Algoritma bilgisi,
2. OOP ve genel operatörler
3. Döngü çeşitleri gibi baz konulara mutlaka hâkim olması beklenmektedir.

Bu konu çok spesifik bir iş olduğu için acil durumlar dışında her derse katılım zorunludur ve gelinmemesi durumunda birçok kilit konu kaçırılmış olacaktır. Bu yüzden, gerçekten bu konuda kişisel özveri gösterecek kişilerin bootcamp’e dahil olması önemlidir. (1-2 haftalık kişisel uygulama süresinde projelerini ilerletmeleri beklenmektedir. Bununla beraber bazı haftalar sonraki haftaya tamamlanması veya üzerinden geçilmesi beklenen konular olacaktır.)

Başvuru süreci nasıl işliyor?
Ön kayıt başvurusunu tamamlayan adaylara, 22 Haziran’dan itibaren Codela.net tarafından sağlanan link üzerinden bir yazılım testi göndereceğiz. Başvuru formunda yazılan cevaplar, test sonuçları ve sonrasında gerçekleştirdiğimiz mülakatın sonuçlarına göre Bootcamp katılımcılarını belirleyeceğiz.

İŞ TANIMI

Bootcamp hangi gün ve saatlerde gerçekleşecek?
Dersler 6 hafta süreyle, Cumartesi ve Pazar 10:00 – 13:00 arasında gerçekleştirilecektir. 6 hafta sürecek eğitimde toplam 36 saat eğitim verilecektir.

Eğitimler nerede gerçekleşecek?
Eğitimler ITUARI Teknokent’te gerçekleşecek.

Bootcamp içeriği nedir ve eğitmen kimdir?
“Virtual Reality” alanına giriş ve geçiş seviyesi olarak belirlenen bootcamp’te, “Virtual Reality” uygulamalarının temel çalışma prensiplerini, türlerini ve kullanım alanları ile başlayıp Unity 3D oyun motoru kullanılarak bu tür uygulamaların nasıl oluşturuldukları uygulamalı olarak anlatılacaktır. Eğitim 2 hafta giriş, 2 hafta uygulama ve 2 hafta geliştirme olarak yapılacaktır. Bootcamp’e katılacak olan öğrencilerin giriş seviyesinde Unity 3D ve C# bilmeleri ön koşul olarak belirlenmiştir. 
Eğitim sonucunda öğrencilerin etkileşim içeren, 3D ve 360 Video içerikli basit “Virtual Reality” uygulamaları üretebilmesi hedeflenmektedir. 
2011 yılında Sabancı Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun olan Yaman Terzioğlu, Purdue Üniversitesi’nde tamamladığı Görsel İletişim Tasarımı Master Programı’nda oyun tasarımına odaklanmıştır. 2015’e kadar aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yaptıktan sonra MemoryCo’da yazılım geliştirici olarak çalışmıştır. Şu an Modern Innova’da prodüksiyon sorumlusu olarak görevini sürdürmektedir.

Bootcamp sonrası gençleri neler bekliyor?
Eğitimde amaçlanan, katılımcıların Unity Oyun motorunu gelişmiş bir seviyede kullanabilecek duruma gelmeleri, C# ile basit fonksiyonlar oluşturabilmeleri ve özellikle “Virtual Reality” konusunda profesyonel seviyede Unity ile proje nasıl oluşturulur, dikkat edilecek konular, etkileşim çeşitleri, kullanılacak farklı mecralar ve platformlar nedir sorularına kesin cevaplar verebilmeleridir.
 
Bu eğitim bir altyapı oluşturma amacı taşır ve katılımcılara daha komplike yapılar ve uygulamalar oluşturma konusundaki ilk adımı teşkil eder.
“Virtual Reality” eğitimi alanların bu alanda yetiştirebilmek üzere bir başlangıç pozisyonuna yerleşebilecek seviyeye gelmeleri hedeflenmektedir.
Tüm katılımcılar Kodluyoruz Mezunlar Kulübü‘ne kabul edilecek, ve kendileri gibi yetenekli pek çok gençle tanışma ve işe girene kadar destek alma fırsatı yakalayacak.

Aday Kriterleri

En çok 10 yıl tecrübeli
Üniversite(Öğrenci), Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Öğrenci), Yüksek Lisans(Mezun), Doktora(Öğrenci), Doktora(Mezun)

Stajyer pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Stajyer İş İlanları

Sivil Toplum Kuruluşları

Stajyer pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Stajyer İş İlanları